schimbări în programa școlară pentru dezvoltarea personală a elevilor.

schimbări în programa școlară pentru dezvoltarea personală a elevilor. Sursa poza si informatii: ziarulamprenta.ro

Noutăți în programa școlară: Educația teatrală va fi introdusă în clasele a XI-a din 2026

Începând cu anul școlar 2026-2027, elevii claselor a XI-a din România vor experimenta o transformare în programa școlară prin introducerea unei noi discipline, Educația teatrală. Această materie este menită să îmbunătățească abilitățile personale ale tinerilor și să le dezvolte capacitățile de expresivitate, comunicare și autocunoaștere.

Un pas către dezvoltarea personală

Materiile artistice își extind sfera în programele de învățământ ale liceelor, iar Educația teatrală este cea mai recentă adăugire. Această nouă disciplină va oferi oportunități nu doar pentru a învăța despre teatru, ci și pentru a dezvolta competențe esențiale de viață prin exerciții practice și interactive. Profesorii vor ghida elevii prin diferite tehnici de actorie care îi vor ajuta să își exprime sentimentele și să își construiască încrederea în sine, aspecte esențiale în formarea lor ca indivizi.

O îmbogățire a curriculumului artistic

Introducerea acestei materii vine ca o continuare a eforturilor de a diversifica oferta curriculară în domeniul artistic. În comunități precum Constanța, acest lucru ar putea însemna mai multe evenimente artistice și o mai bună conectare între elevi și scenele culturale locale. Este de așteptat ca tinerii să beneficieze de experiențe care îi vor pregăti mai bine pentru provocările lumii moderne.

Această inițiativă subliniază angajamentul educațional al autorităților către o abordare holistică a formării elevilor, punând accent pe dezvoltarea personală și multiculturală.

În concluzie, Educația teatrală nu doar că va îmbogăți viețile tinerilor din Constanța, dar va oferi și o platformă prin care aceștia să își descopere și să își dezvolte talentele, pregătindu-i pentru un viitor plin de noi oportunități.


Vlad Ionescu

Vlad Ionescu are 31 de ani și e născut în Constanța, în cartierul Tomis Nord. Crescut între plajă, port și faleză, Vlad a dezvoltat o pasiune pentru orașul său pe care acum o transpune în fiecare știre pe care o scrie. Absolvent de Jurnalism și Comunicare la Universitatea Ovidius, el aduce în articolele sale o perspectivă locală autentică și o atenție deosebită la detalii. Cu aparatul de fotografiat mereu la îndemână și carnetul de notițe în buzunar, Vlad surprinde dinamica orașului: de la aglomerația din sezonul estival, până la poveștile mai puțin cunoscute ale comunității locale. Pentru el, Constanța nu e doar un oraș de vacanță – e acasă.

Știri Generale

Știri Generale
Bănuit de conducere sub influența alcoolului în Constanța
Bilanţul inundaţiilor din Texas urcă la 51 de morţi. Zeci de persoane sunt încă dispărute
BNR: Avuţia netă a populaţiei a crescut semnificativ în ultimul deceniu, dar e în continuare inegală
Ce S-a Întâmplat?
Ce schimbări urmează la Școala Nr. 1 Mangalia după incidentul cu eleva leșinată? Sorin Mihai, șeful ISJ Constanța, explică măsurile urgente de luni.
Ce se va întâmpla cu bursele pentru mamele minore? Anunțul făcut de consilierul ministrului Educației
China extinde ruta aeriană M503 şi stârneşte noi tensiuni cu Taiwan
Cum să Te Protejezi de Insolație și Stres Termic! Sfaturi Esențiale pentru Siguranța Ta!
Cumpăna-Constanța Întâlnește FC Farul Old Boys în Capitala Fotbalului de Legendă!
Decizia Guvernului de a ajusta doar simbolic impozitele pe păcănele și pariuri
Descoperă cele 5 centre de examen din Constanța și 2.900+ posturi disponibile! Detalii despre proba scrisă din 15 iulie.