România primește sprijin crucial din 2026 în lupta contra secetei, după un vot cheie în Parlamentul European

România primește sprijin crucial din 2026 în lupta contra secetei, după un vot cheie în Parlamentul European Sursa poza si informatii: ziarulamprenta.ro

România ar putea primi un ajutor semnificativ pentru modernizarea infrastructurii de irigații începând cu 2026, datorită unui pas important făcut de Parlamentul European. Comisia pentru Dezvoltare Regională (REGI) a votat favorabil amendamente ce permit alocarea fondurilor de coeziune din perioada 2021–2027 pentru astfel de investiții.

Decizia a venit la inițiativa europarlamentarului PNL Dan Motreanu, care a reușit să își vadă propunerea adoptată. Potrivit acestuia, irigațiile sunt cruciale pentru România, mai ales având în vedere provocările climatice tot mai pregnante, cum ar fi seceta.

Detalii ale propunerii

Această nouă politică are potențialul de a schimba modul în care se gestionează apa în agricultură, contribuind la creșterea eficienței și la reducerea riscurilor cauzate de lipsa precipitațiilor. Implementarea ei ar putea însemna utilizarea unor tehnologii inovatoare și sustenabile care să sprijine fermierii locali.

Context și importanță

Pe măsură ce schimbările climatice continuă să afecteze agricultura, asigurarea accesului la resurse de apă devine o prioritate. Inițiativa de la Bruxelles vine într-un moment critic pentru România, o țară care se confruntă frecvent cu perioade severe de secetă.

Aceste fonduri europene vor reprezenta un sprijin valoros, oferind autorităților locale și fermierilor din Constanța - și nu numai - oportunitatea de a imbunătăți rețeaua de irigații, creând condiții mai bune pentru agricultură și economia locală.

Decizia Parlamentului European aduce speranță celor care se luptă cu efectele dezastrelor naturale și subliniază importanța unei colaborări europene pentru a face față provocărilor tot mai mari cauzate de schimbările climatice.


Vlad Ionescu

Vlad Ionescu are 31 de ani și e născut în Constanța, în cartierul Tomis Nord. Crescut între plajă, port și faleză, Vlad a dezvoltat o pasiune pentru orașul său pe care acum o transpune în fiecare știre pe care o scrie. Absolvent de Jurnalism și Comunicare la Universitatea Ovidius, el aduce în articolele sale o perspectivă locală autentică și o atenție deosebită la detalii. Cu aparatul de fotografiat mereu la îndemână și carnetul de notițe în buzunar, Vlad surprinde dinamica orașului: de la aglomerația din sezonul estival, până la poveștile mai puțin cunoscute ale comunității locale. Pentru el, Constanța nu e doar un oraș de vacanță – e acasă.

Știri Generale

Știri Generale
Bănuit de conducere sub influența alcoolului în Constanța
Bilanţul inundaţiilor din Texas urcă la 51 de morţi. Zeci de persoane sunt încă dispărute
BNR: Avuţia netă a populaţiei a crescut semnificativ în ultimul deceniu, dar e în continuare inegală
Ce S-a Întâmplat?
Ce schimbări urmează la Școala Nr. 1 Mangalia după incidentul cu eleva leșinată? Sorin Mihai, șeful ISJ Constanța, explică măsurile urgente de luni.
Ce se va întâmpla cu bursele pentru mamele minore? Anunțul făcut de consilierul ministrului Educației
China extinde ruta aeriană M503 şi stârneşte noi tensiuni cu Taiwan
Cum să Te Protejezi de Insolație și Stres Termic! Sfaturi Esențiale pentru Siguranța Ta!
Cumpăna-Constanța Întâlnește FC Farul Old Boys în Capitala Fotbalului de Legendă!
Decizia Guvernului de a ajusta doar simbolic impozitele pe păcănele și pariuri
Descoperă cele 5 centre de examen din Constanța și 2.900+ posturi disponibile! Detalii despre proba scrisă din 15 iulie.