Mobilitate Internațională În Lupta Contra Crizei Globale a Apei

Mobilitate Internațională În Lupta Contra Crizei Globale a Apei Sursa poza: ziarulamprenta.ro

Un grup de elevi și profesori de la Școala Gheorghe Lazăr din comuna Corbu este implicat activ într-un proiect Erasmus+, desfășurat în Sakarya, Turcia. Acești tineri își îmbogățesc perspectivele educaționale și culturale participând la un schimb internațional ce are ca temă criza globală a apei.

Educație internațională în Turcia

Pe 4 mai 2025, 11 elevi și 3 cadre didactice din Corbu au sosit în orașul Adapazarı, provincia Sakarya, Turcia. Proiectul Erasmus+ la care participă este intitulat „Students’ water footprint in the fight against the global water crisis” și își propune să aducă în prim-plan modalități prin care tinerii pot contribui la gestionarea rațională a resurselor de apă și pot influența pozitiv comunitățile lor.

Interacțiune culturală și dezvoltare personală

Pe parcursul acestei experiențe, elevii sunt expuși la diverse ateliere interactive și sesiuni de formare care abordează multiple aspecte ale utilizării apei, incluzându-se metode inovatoare de economisire și tehnologii prietenoase cu mediul. În plus, drumul Erasmus le oferă ocazia să interacționeze cu tineri din alte țări și să-și dezvolte abilități interculturale esențiale.

Obiective pe termen lung

Proiectul își propune nu doar să crească gradul de conștientizare în rândul elevilor despre criza mondială a apei, ci și să stimuleze inițiative comunitare la întoarcerea lor acasă. Ei vor putea, astfel, aduce un impact pozitiv asupra practicilor legate de apă din propria școală și comunitate.

O experiență educativă plină de sens

Pentru elevii din comuna Corbu, această mobilitate internațională nu doar completează programa școlară, dar și deschide noi orizonturi către o lume în care fiecare picătură contează.

Pentru locuitorii din Constanța și nu numai, asemenea inițiative demonstrează forța educației de a transcende granițele și de a forma cetățeni conștienți și responsabili ai unei lumi interconectate.


Vlad Ionescu

Vlad Ionescu are 31 de ani și e născut în Constanța, în cartierul Tomis Nord. Crescut între plajă, port și faleză, Vlad a dezvoltat o pasiune pentru orașul său pe care acum o transpune în fiecare știre pe care o scrie. Absolvent de Jurnalism și Comunicare la Universitatea Ovidius, el aduce în articolele sale o perspectivă locală autentică și o atenție deosebită la detalii. Cu aparatul de fotografiat mereu la îndemână și carnetul de notițe în buzunar, Vlad surprinde dinamica orașului: de la aglomerația din sezonul estival, până la poveștile mai puțin cunoscute ale comunității locale. Pentru el, Constanța nu e doar un oraș de vacanță – e acasă.

Știri Generale

Știri Generale
Andrei Muntmark lucrează la reconstrucția unei noi clădiri istorice în Constanța, în zona peninsulară. Descoperă locația exactă!
APM Constanța avizează favorabil proiectul de amenajare comercială
Autostradă de la Constanța până la Curtea de Argeș! Lotul 3 al Autostrăzii A0 Sud se deschide luni
Biciclist de 55 de ani și-a pierdut viața după un accident între Coslugea și Canlia
Bloc de 4 etaje din Mamaia Sat pierde autorizațiile definitiv! Curtea de Apel Constanța respinge recursurile Primăriei și dezvoltatorului
călătoria de la păcat la sfințenie și rolul lor în creștinismul timpuriu
Canada avanseză în negocierile comerciale cu SUA și elimină taxa pe serviciile digitale
Ciclonul tropical Barry a ajuns pe coasta de est a Mexicului
Concurs pentru asistent medical laborator clinic - Află cerințele!
CS Medgidia triumfă cu un categoric 4-0 împotriva Sporting Năvodari la Tulcea
Descoperă tinerii remarcabili ai Constanței - Povestea lui David Bălan, toboșarul inovator de la Liceul George Călinescu