Controverse și decizii dificile în construirea spitalului oncologic din București - problemele unei locații nefericite și disputele legale.

Controverse și decizii dificile în construirea spitalului oncologic din București - problemele unei locații nefericite și disputele legale. Sursa poza: Mediafax.ro

În cadrul unui interviu recent la MCN Podcast, candidatul independent la alegerile prezidențiale, Nicușor Dan, a explicat motivele pentru care a semnat autorizația de construire a unui spital oncologic din București cu doar câteva zile înainte de primul tur al alegerilor.

Dan a menționat că spitalul privat în cauză deține mai multe locații în România, inclusiv una în București, situată pe strada Sevastopol, aproape de intrarea în Calea Victoriei. El a subliniat că această zonă are deja o densitate mare de construcții și este supraaglomerată, ceea ce face dificilă găsirea locurilor de parcare. "Pentru un nou corp de clădire, situația ar fi și mai gravă pentru locurile de parcare din zonă", a afirmat Dan.

Primarul a considerat inițial că emiterea autorizației ar fi nelegală, ceea ce a dus la un litigiu pe care l-a pierdut. Deși decizia definitivă a fost pronunțată în iunie 2024, Dan a așteptat redactarea hotărârii, care a fost disponibilă în martie sau aprilie 2025, înainte de a emite autorizația. "În continuare, eu consider că am respectat hotărârea judecătorească, am semnat autorizația conform cu ce a scris în decizia Curții de Apel București", a adăugat el.

Cu toate acestea, Dan și-a exprimat în continuare opinia că "acea clădire este nelegală pentru alte motive decât cele care au făcut obiectul litigiului". El a subliniat că, încă de la începutul discuțiilor despre acest spital, acum 3 sau 4 ani, a considerat că locația aleasă nu este potrivită pentru noul corp de clădire. "Dacă spitalul dorea, în timpul ăsta, în loc să ne judecăm în instanță pe niște chestiuni care țin de fapt de o chestiune comercială, putea să-l construiască deja", a concluzionat candidatul.

Această situație evidențiază complexitatea procesului de aprobare a construcțiilor în zonele dens populate ale Capitalei și necesitatea unei colaborări eficiente între autorități și investitori pentru a asigura dezvoltarea urbană sustenabilă.


Vlad Ionescu

Vlad Ionescu are 31 de ani și e născut în Constanța, în cartierul Tomis Nord. Crescut între plajă, port și faleză, Vlad a dezvoltat o pasiune pentru orașul său pe care acum o transpune în fiecare știre pe care o scrie. Absolvent de Jurnalism și Comunicare la Universitatea Ovidius, el aduce în articolele sale o perspectivă locală autentică și o atenție deosebită la detalii. Cu aparatul de fotografiat mereu la îndemână și carnetul de notițe în buzunar, Vlad surprinde dinamica orașului: de la aglomerația din sezonul estival, până la poveștile mai puțin cunoscute ale comunității locale. Pentru el, Constanța nu e doar un oraș de vacanță – e acasă.

Știri Generale

Știri Generale
Află Data Inaugurării Monumentului Istoric Din Zona Peninsulară!
Agenda financiară în discuție
Alertă la VIVO Mall Constanța! Poliția caută un bărbat suspectat de omor, căutat la nivel național.
Amenzi și sancțiuni pentru peste 60 de comercianți în acțiunea din 10 iulie 2025. Descoperirile comisarilor.
anchetă a poliției în urma unui scandal pe plajă documentat cu imagini publice
Bătrân de 75 de ani din Constanța, arestat! Descoperă acuzațiile grave aduse de polițiști după incidentul de pe strada Egretei.
Bătrân de 75 de ani, reținut în Constanța după ce s-a crezut Van Damme și a agresat doi bărbați în plină stradă
Bătrână de 82 de ani atacată cu sapa în plină zi pe stradă! Agresorul a fost reținut rapid!
Bătrână Surprinsă Furând Lavandă din Spațiul Public la Constanța - Sport Național în Floare?
Bitcoin atinge un record istoric datorită cererii investitorilor instituționali
Cameră Închisă Temporar după Critici pe Facebook ale lui Codin Maticiuc